Lacrimi de Aprilie

June Rain... Wide Desktop Background

Bun regasit,

Nu stiu cum sunteti voi dar eu unul m-am saturat de atata frig si ploaie. Inteleg eu ca ploaia este buna, ca este vremea ei, dar combinatia asta cu frig imi rapeste toata libertatea si bucuria.

Insa cu toate acestea, desi sunt nascut in august, regina lunilor in opinia mea, aprilie asa cu lacrimile ei se afla pe locul doi in topul preferintelor mele.

Poate pentru ca este prima luna a anului in care simt cu adevar ca renasc.

Poate pentru ca de cele mai multe ori Pastele se intampla in aceasta luna.

Sau pentru tunelul de frunze pe care il formeaza copacii pe alei si strazi.

Si asta fara sa vorbesc de diminetile luminoase sau serile tarzii care ma indeamna la activitate, fara sa pomenesc un cuvintel despre zambile, lalele, lacramioare, narcise sau liliac, toate pline de cele mai frumoase si nepamantene mirosuri.

Este luna in care cuvantul primavara incepe cu adevarat sa reprezinte preambulul zilelor toride de vara.

Este luna in care speranta se transforma in certitudine.

Este luna in care orhideele mele care au hibernat peste iarna decid sa explodeze in mii de culori.

Astazi am trait primul eveniment din aceasta lunga si frumoasa lectie de viata, una dintre orhideele noastre preferate a nascut cel dintai boboc.

O nastere usoara si discreta petrecuta sub complicitatea totala a noptii.

O nastere fireasca si in totala rezonanta cu anotimpul de care ne bucuram.

Puiul departe de a fi mic este vioi si viguros aruncand sub primele raze de soare umbre de violet, alb si rosu.

Pacat doar ca si-a lasat aroma dulce acasa in tinuturile toride unde s-au nascut parintii lui, insa chiar si asa il ador.

Si nici nu stiti cat o admir, pe orhideea mama, este frumoasa, hotarata, stie ce vrea – va avea cinci pui, extrem de rezistenta – va rezista inflorita mai bine de o luna alaturi de noi dar, mai ales, mereu pregatita sa renasca.

Stiu ce o sa imi spui, as putea la fel de bine sa descriu atat de frumos o persoana, ce rost are sa irosesc atatea metafore pe o floare.

Eu unul as prefera sa descriu acesti termeni viata, mea sau a ta, in culori vii si puternice pline de caldura si speranta, dar pana la acel moment prefer sa traiesc clipa si sa ma bucur in fiecare dimineata de imaginea divina a orhideiei mele.

Pe curand,

leo foto curs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *