Muguri

Amazing Photography Wallpapers 11 (24)

Bun regasit,

De cateva zile bune in curtea mea se duce o lupta “crunta” intre mugurii de liliac si cei de iasomie. Iar la cateva case departare un pui de salcie priveste cu disperare aceasta competitie.

Eu stiu din anii trecuti ca liliacul, care apropo triseaza, va exploda la propriu in cateva zile incarcandu-se de frunze si boboci, insa acum pare o competitie corecta in care de la o zi la alta fiecare da tot ce are mai bun si maiā€¦ verde.

Si nu pot decat sa visez la mirosul exceptional care imi va gadila nasul in diminetile caldute de aprilie – mai.

Pe moment insa ma multumesc cu mirosul gingas al ghioceilor care inca se mai incapataneaza sa reziste desi zambilele nastrusnice sunt cat pe ce sa ii ajunga.

Timid, timid lacramioarele si-au scos si ele capul din pamant mai multe si mai viguroase ca niciodata iar eu cu veselie le urez bun venit in fiecare clipa de liniste si reincarcare.

Ieri am observat si revenirea unora dintre cei mai buni si vechi prieteni ai mei mugurii de menta care imi vor rasfata nasul, gura si stomacul la fiecare cana de ceai.

Iar pentru final am lasat regina curtii, floarea preferata a sotiei mele, mugurasii de trandafiri care ne ameninta cu un curcubeu de culori si mirosuri in cel mai scurt timp.

Da, este primavara, trebuie doar sa iti oferi placerea unica de a vedea toate aceste semne in jurul tau, in viata ta.

Opreste-te pentru o clipa si respira aerul curat al diminetii sau rasfata-te in aerul deja caldut al serii.

Bucura-te ca totul renaste in jurul nostru si constientizeaza ca in fiecare primavara cate un pic renastem si noi.

Ce moment ar fi mai bun sa ne reapucam de miscare sau sa incepem o cura de detoxifiere (piata este plina de urzici prospete, spanac, stevie sau leurda) sau sa incepem un curs nou intr-un domeniu care ne pasioneaza sau poate doar sa incepem sa citim o carte.

Sau toate acestea (si multe altele) odata, ca doar odata in acest an este primavara.

Pe curand,

rp_leo-foto-curs.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *