Regasire

happy-spring-picturesque-wallpaper-happy-spring-wide-wallpaper-1680x1050

Bun regasit :),

 

In viata uneori apar usoare sclipiri de diamant care ne atrag ca un magnet in diverse directii: poate mai multi bani, poate mai multa siguranta sau orice vreti voi…

Ne atrag atat de puternic incat uitam de tot si de toate, uitand in primul rand de noi.

Ne atrag, intr-o directie in care noi nu mai suntem noi, suntem o alta persoana dominata de frica, de teama obsedanta de a nu ne pierde confortul iluzoriu.

Si zilele trec, apoi lunile, apoi anii si, daca avem noroc, vine un moment in care ne oprim mirati si ne intrebam oare ce s-a ales de visurile si pasiunile noastre.

Zilele trecute o colega, tare draga mie, care reuseste sa ma atraga in conversatii pe aceasta tema, compara metaforic aceasta situatie cu o gradina minunat de frumoasa in care de la un punct alegem sa udam doar o singura floare, lasand toate celelalte seminte, muguri, plante sa se usuce si sa moara.

Desigur, uneori este mult prea tarziu, dar niciodata atat de tarziu incat sa ne resemnam si sa nu alegem a nu face nimic.

Poate una din regulile cele mai simple dupa care iti poti trai viata este sa iti dai voie sa experimentezi mereu lucruri noi, lucruri care te vor ajuta sa descoperi si sa redescoperi cine esti tu cu adevarat.

Pot fi lucruri pentru trup, pentru minte, pentru suflet si lista ar putea continua insa cel mai important toate dedicate tie.

Este primavara, soarele rasare mai devreme, asa ca ce moment mai bun ar putea fi pentru a incepe sa alergi, sau poate pentru a alege sa te trezesti cu cinci minute inaintea soarelui si sa te rasfeti privind rasaritul sau, de ce nu, sa iti savurezi cafeaua sau ceaiul preferat in aerul curat si proaspat al diminetii.

Sau ai putea alege sa fii recunascator fiecarei zile care a trecut, notand in agenda ta preferata trei momente cu care ti-ai hranit sufletul, sa alegi sa ai timp sa degusti un mic dejun sanatos, incarcat cu tot ceea ce iti place tie.

Sau si mai simplu, citeste o carte… iti pot recomanda “Arta posibilului” de Benjamin Zander, o carte magica care combina exemplele personale ale unei vieti inchinate muzicii cu povestiri motivationale extrem de profunde.

Sa privesti pentru prima oara “Vacanta la Roma” cu Audrey Hepburn…timp de calitate nepretuit.

Sunt sigur ca zilele noastre pot fi mai productive, mai fericite atunci cand alegem sa ne incepem ziua cu noi si pentru noi.

Este primavara doar si ce moment ar fi mai potrivit pentru a ne regasi :).

Pe curand,

rp_leo-foto-curs.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *