Vechi

Pont_Sous_Pont_Hubert-Robert-torrent

Bun regasit,

Un pahar de vin vechi.

O melodie veche.

Un film vechi.

O mancare gustoasa pregatita dupa reteta bunicii.

Sunt pentru mine ingredientele perfecte ale unei seri de duminica (poate mai putin vinul, dar suna bine :) ).

Nu stiu de ce magia aceasta a lucrurilor vechi imi creaza mereu o senzatie de siguranta, de lucru bine facut, de sanatate, dar stiu ca imi place sa fiu inconjurat de ele.

De la cartile mele dragi publicate in vremea interbelica, la stiloul pretios care se incarca in calimara, de la jurnalul pe care il tin inca pe hartie la refuzul de a ma mai uita la televizor si pana la lumina calda a unei candele care imi lumineaza sufrageria in fiecare noapte.

Ma bucur in aceste momente de cea mai profunda relaxare insa paradoxal ma incarc si de cea mai mare cantitate de energie pozitiva.

Imi place sa visez uneori cu ochii deschisi cum ar fi aratat viata mea traita in cea perioada de aur in care oamenii nu se grabeau, in care serveau masa in oras in fiecare seara sau isi lua trei luni de concediu in fiecare vara.

Si nu pot sa ma opresc in a compara acea lume cu iuresul nebun in care traim astazi cand folosim cate doua agende pentru a ne seta obiectivele zilnice, mereu parca mai multe si cu termene mai scurte.

Dar dupa aceste clipe de vechi cu care ma hranesc din cand in cand, revin in forta in fiecare zi de luni cu picioarele pe pamant si ma folosesc cu aceiasi placere de toate gadgeturile pe care lumea moderna mi le pune la dispozitie, mereu altele de la o luna la alta, mereu mai performante si mai atragatatoare dar in aceiasi masura fragile si lipsite de durabilitate.

Si dupa ce imi fac nepretuitele mele ritualuri de dimineata, dupa ce imi setez obiectivele in agenda ma scufund in munca ca un sportiv de inalta pertformanta cu gandul la urmatorul sfarsit de saptamana cand ma voi rasfata cu:

Un pahar de vin vechi.

O melodie veche.

Un film vechi.

O mancare gustoasa pregatita dupa reteta bunicii.

Pana atunci spor la treaba,

rp_leo-foto-curs.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *