Zambeste!

333205-R3L8T8D-650-7

Bun regasit,

“Zâmbeşte”

Zâmbeşte, cand inima te doare,
Zâmbeşte, cand sufletul ti-e frant,
Când sunt nori pe cer
O să treci peste asta.
Dacă zâmbeşti
În ciuda temerilor şi a suferinţelor,
Zâmbeşte şi poate că mâine
O să vezi soarele strălucind printre nori pentru tine.
Luminează-ţi chipul de fericire,
Ascunde-ţi orice urmă de tristeţe
Deşi o lacrimă poate fi mereu atât de aproape.
Atunci e momentul când trebuie să continui să încerci
Zâmbeşte, ce rost are să plângi?
Vei afla că viaţa merită trăită
Numai dacă zâmbeşti.

Trec printr-o perioada a vietii in care simt nevoia sa ascult doar muzica de relaxare si nu orice fel de muzica, muzica lui Nat King Cole, Frank Sinatra sau Dean Martin un amestec enigmatic de lentoare, dragoste si buna dispozitie.

Iar unul dintre cele mai frumoase cantece ale lui Nat King Cole, Smile, tradus in primele randuri ale acestui mesaj,m-a inspirat sa va scriu despre puterea unui zambet.

Si pentru a fi si mai inspirat il ascult chiar acum :)…

Suntem inconjurati zilnic de mii de zambete, daca alegem sa le vedem…

Sunt zambete de dragoste, de incredere, de curaj, de mila sau chiar de durere.

Sunt zambete sincere sau mincinoase, deschise sau abia schitate, adresate tie sau altora.

Sunt zambete care te invita sau care te alunga, care te fac fericit sau care te intristeaza, care iti ridica adrenalina sau care te ingheata.

Sunt zambete unice ca acela pe care o mama il pastreaza doar pentrul copilul ei sau un indragostit doar pentru iubita lui.

Sunt zambete pline de sarcasm, dispret si superioritate.

Sunt zambete care ascund durere, multa durere si care de cele mai multe ori formeaza ciudata masca pe care o aratam lumii.

Dar marea lor majoritate sunt frumoase si sincere, pline de speranta si energie, aratandu-ne zilnic ca viata este frumoasa si merita traita in toata plenitudinea ei cu un zambet larg pe fata.

Si chiar asa, ce rost ar avea viata fara zambet, fara raset, fara sentimentul acela unic care iti inunda intai mintea, apoi inima, apoi fata si in cele din urma tot corpul.

Fara acest sentiment contagios care se transmite cu viteza de la un om la alt om ghici cum …printr-un zambet.

Muncim, muncim si iar muncim, consumandu-ne pretioasele resurse de energie, pe care nu stim de cele mai multe ori de unde sa le luam si le cautam innebuniti in mancare sau tanjind dupa odihna.

Iar ea, energia, se afla de cele mai multe ori intr-un zambet pe care il daruiesti sau il primesti, zambet care ca prin magie iti alunga oboseala, tristetea sau nepasarea.

Si stii ceva, lumea mea este plina de zambete iar eu chiar aleg sa le vad, de la zambetele somnoroase ale fetitei si sotiei mele in zori de zi, la zambetul larg al unui coleg in jurul unei cani de ceai si pana la zambetul de satisfactie al obiectivelor indeplinite care vine in prag de seara.

Este una dintre sutele de alegeri mici, care formeaza acest urias ocean numit viata, pe care eu am ales sa o fac, asa ca iti zambesc melancolic imagindu-mi zambetul de pe fata ta in timp ce citesti aceste randuri.

Iar daca pana acum nu ai facut aceasta alegere sa stii ca este una dintre cele mai usoare alegeri din viata mea iar recompensele sunt pe masura, asa ca te invit sa incerci…daruieste-mi un zambet cand ne vom vedea…

Cu zambet proaspat iti trasnsmit un cald…pe curand,

rp_leo-foto-curs.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *