Pledoarie pentr-un Vis

Windmill and Flower Field in Holland

Bun regasit,

Finalul de an a trecut cu pasi repezi si multi dintre noi ne mai facem inca bilantul anului care a trecut dar mai ales planuri de viitor.

Fie ca stim clar ce ne dorim, fie ne mai inspiram de pe ici pe colo, de regula planurile noastre nu depasesc limita anului care urmeaza.

Si ca o confirmare, pare sa fie si faptul ca dintre prietenii mei sunt foarte putini cei care au obiective clar definite pe termen lung ca sa nu mai vorbim de obiective de viata.

Mai mult suntem asaltati zilnic de o multime de sfaturi si pareri, de o varietate de uriasa de surse si autori care se inspira din istorie, religie, astronomie, etc.

Obiective simple sau din contra extrem de complexe scrise pe doua randuri sau pe pagini intregi, mereu prezentate ca fiind singura reteta care iti va asigura succesul.

Iar noi asaltati din toate partile facem singurul lucru previzibil, “ne lasam batuti” si nu facem nimic.

Eu recunosc ca la fiecare inceput de an incarc doua pagini cu obiective in toate ariile principale ale vietii ….si culmea unele se mai si realizeaza.

Insa cel mai adesea prin martie am si uitat de ele si le redescopar cu surprindere in decembrie cand ma apuca cheful de bilanturi.

Asa ca tot experimentand am tras pe propria piele doua concluzii extrem de importante:

– un vis devine obiectiv doar atunci cand lucrezi zi de zi cate putin la realizarea lui; doar asa cand ii aloci 5 sau mai multe minute zilnic indeplinesti conditia de baza faci ceva concret pentru a bifa cu succes realizarea lui;

– iar daca din motive obiective nu vrei sau nu poti sa faci ceva in fiecare zi pentru obiectivul tau atunci asigura-te ca il vezi scris undeva zilnic, macar asa nu il vei uita dupa cateva zile de la scriere;

In rest important este doar sa iti alegi un obiectiv, fie el cat de mic, va fi obiectivul tau pentru acest an, iar senzatia pe care o traiesti cand il vei indeplini este nepretuita…

Simt cu toata forta ca viata este mult mai frumoasa cand ai un scop cum ar fi: sa iti faci sotia fericita, sa obtii o marire de salariu, sa iti dublezi cifra de afaceri, sa faci rost de o surioara /fratior pentru fetita ta.

Iar in final iti mai spun doar atat, seara aceasta este la fel de buna pentru scris obiective ca oricare alta, asa ca de ce sa nu incepi…

Cu mult drag, pe curand,

rp_leo-foto-curs.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *