Amintiri din Copilarie

BEiA (46)

Bun regasit,

 

Alaturi de muza mea Maria, retraiesc adesea clipele propriei mele copilarii. O copilarie frumoasa, fericita, plina de dragoste si energie.

O copilarie traita prin prisma curiozitatii, setei de cunoastere, a imaginatiei extrem de bogate si a visurilor legate de viitor.

Iti amintesti acele zile? Iti amintestesti cand visai sa devii un erou gata sa schimbe lumea, pregatit sa intre in istorie? Oare nu visam toti sa ne facem familiile mandre? Si intr-o oarecare masura nu ne dorim cu totii sa fim eroi, pentru noi, pentru cei dragi, dar mai ales pentru copii nostri.

Ne dorim sa le oferim lor tot ceea ce au nevoie si isi doresc, ne dorim mai ales sa le fim mereu alaturi, sa le daruim dragoste si sa le castigam respectul.

Cei de la Hollywood fac milioane oferindu-ne iluzia pentru cateva minute ca putem fii eroul care visam in copilarie. Si culmea suntem dispusi sa platim pentru o iluzie in loc sa ne dorim sa devenim cu adevarat ceea ce visam sa fim.

In copilaria mea am crescut inconjurat de spadasini, eroi de razboi sau politisti si evident mult timp m-am imaginat imbracat in uniforma.

Apoi ceva s-a intamplat si am pierdut acel dar pretios numit imaginatie fara limite. Am lasat cred eu mult prea usor loc indoielilor si fricilor in viata mea si asta m-a impiedicat mult timp sa constientizez macar ce fac si unde sunt.

Chiar astazi am auzit o prietena draga spunandu-mi “m-am trezit, a fost extrem de dureros, dar am reusit si acum vad multe din lucrurile pe care altadata le ignoram” si nu pot sa nu ma intreb de ce in cele mai multe situatii lasam durerea sa ne vindece?

Eu am fost norocos sa primesc in viata mea oameni speciali pe care eu i-am numit mentori, oameni pe care ii respectam si ii voi respecta mereu si ale caror sfaturi au patruns suficient de adanc astfel incat sa provoace schimbare.

Spun ca am fost norocos pentru ca nu i-am cautat si nici macar nu aveam habar cata nevoie am de ei.

Tu insa draga cititorule ai aceasta sansa, de a-ti cauta si gasi in mod constient un mentor, o persoana care sa te indrume, sa te ajute si mai ales sa te inspire.

Nu, nu ma intelege gresit nu ma recomand pe mine, nu imi arog un rol atat de important, eu sunt permanent onorat si recunoscator ca imi faci loc in timpul tau, in viata ta prin aceste randuri.

Si daca nu gasesti in jurul tau un astfel de om, mai cauta, el va veni, si in cel mai nefericit caz cauta un model on-line pe care sa il urmaresti pe toate canalele media disponibile.

Eu acum il urmaresc pe Robin Sharma si imi iau cu ajutorul lui resurse zilnice de energie, entuziasm si inspiratie :).

Sunt sigur ca poti si tu :).

Pe curand,

leo foto curs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *