Bucuria de a Darui

ComputerDesktopWallpapersCollection940__110

Bun regasit,

 

Am fost, sunt si voi fi darnic si nu o spun ca sa ma laud deoarece uneori impulsul meu de a darui merge la extrem, o spun deoarece este unul din principalii mei factori generatori de fericire.

Exista o chimie unica intre a darui si sufletul meu care de fiecare data este inundat de un hormon de fericire, de liniste, de calm si mai ales de un sentiment plin de contributie.

Imi propun constient sa fac acest lucru in fiecare zi si desi uneori mai uit in cele mai multe zile imi iese.

Daruiesc desigur bani, bunuri, destul de des haina de pe mine :), dar si zambete, incurajari si speranta.

Simt ca acest sentiment ma incearca mai pregnant in perioada Sarbatorilor si gandesc evenimente de amploare insa incerc sa nu il ingnor nici in restul timpului.

Poate cea mai frumoasa amintire despre daruri de sarbatori o am de acum cativa ani cand pe o iarna adevarata cu zapada pana la brau, am carat, la miezul noptii de Ajun, unei familii extrem de sarace cu 4 copii mici: un brad cu toate podoabele necesare, plus cadouri pentru ei si pentru fiecare copil jucarii si imbracaminte. Desi nu am fost acolo surpriza si bucuria acelor copii a fost totala.

Am incercat apoi, sa ramanem mereu prezenti in viata lor macar de Sarbatori incercand sa le daruim speranta ca viata poate fi si altfel.

A darui si a contribui sunt doua dintre cele mai profunde dovezi ca oamenii sunt superiori cu ceva celorlalte specii.

Am aceste doua sentimente in fiecare zi in care sunt alaturi de copii Fastrackids, acesti bulgarasi de puritate si energie pozitiva.

Simt ca pun si eu umarul la formarea lor ca viitori adulti responsabili, puternici si increzatori in fortele proprii. Intr-un fel simt ca pot contribui la o Romanie a viitorului la care acum indraznim doar sa visam.

Vad asta in fiecare zi in sclipirea jucausa din ochii fetitei mele sau in zambetele largi care lumineaza fetele copiilor atunci cand lectia se termina.

Si extrem de surprinzator am vazut asta si in ochii studentilor alaturi de care am fost saptamana trecuta, pentru prima oara in viata mea, in calitate de speaker motivational.

Cu emotii uriase dar si cu multa daruire, mi-am pregatit prezentarea pana la cel mai mic detaliu: Maria asistenta (a facut rapid cateva cuceriri), bomboane la introducere, discursul repetat cu voce tare si inregistrat (in drum spre si dinspre Constanta), intrebari deschise si inchise, implicare, premii, feed-back.

A fost un vis, o prezentare de o ora care a durat doua ore, tineri minunati dornici sa afle si sa ma descoasa, de care m-am despartit cu greu. Ii multumesc si acum minunatei Marta Bencze care a facut aceasta intalnire posibila.

Am plecat cu regretul ca nu am avut timp suficient sa le transmit tot ceea ce cu durere si placere am acumulat pana acum.

Insa rasplata pe care am citit-o in privirea lor este nepretuita.

Daca esti trist sau poate nefericit, deznadajduit sau pesimist, lipsit de energie si pasiune am un singur sfat sa iti dau: DARUIESTE.

Si viata ta se poate schimba radical…

Cu drag,

rp_leo-foto-curs.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *