Viata la tara

91364314

Salut vesel,

Am crescut la tara, intr-un sat mic, dar plin de viata, care respecta cu sfintenie traditiile strabune.

Fie ca mergeam cu colindatul sau ne stropeam cu apa, fie ca stateam pana dimineata la biserica in noaptea de Paste sau mergeam cu caii la sfintit, totul se intampla intr-o ordine fireasca a lucrurilor la care noi copii aderam cu mult entuziasm.

Asta fara sa va mai povestesc cum mergeam la furat de cirese, ce mai aventura, sau cum faceam baie pe ascuns in canalele de irigatie.

Si desi faceam parte din casta de elita a tocilarilor, pentru ca preferam de multe ori o carte buna in loc sa ies la joaca, am trait din plin o copilarie extrem de frumoasa pentru care sunt recunoscator parintilor, dar mai ales bunicilor mei, de la care am invatat valori profunde de viata: cinstea, responsabilitatea, munca, bunatatea, dragostea pentru natura.

Au trecut 20 de ani de cand sunt “baiat de oras” si inca imi mai este dor sa ma trezesc in cotcodacit de gaini sau muget de vaca, inca imi mai este dor de acel miros de pamant amestecat cu balegar, de aerul tare si curat al serilor si diminetilor, de linistea adanca a zilelor de vara in care ne trezeam la 4 uneori pentru a prinde racoarea muncii pe camp, sau a serilor lungi in care parintii ne adunau cu arcanul de pe strazi.

Sunt gata sa ma intorc oricand in acest univers, sa las agitatia extrema a orasului pe linistea satului, as face-o pentru mine, dar si pentru Maria care la cei cinci anisori ma pune sa-i promit ca o duc sa vada de unde vine laptele.

As face-o pentru sanatatea mintii si a trupului, fie ca vine din munca fizica sau din hrana sanatoasa.

Cu gazon, flori si legume, cu pomi fructiferi si fructe agatatoare, cu fantana in curte si baie in casa :), cu vecini calzi si primitori.

Cu animale mici si mari, putine, dar variate, cu pasari, fluturi, libelule (ce le mai fugaream), albine.

Si mi-ar placea ca orasul sa fie doar un loc pe care sa il vizitam din cand in cand…

Asa ca ma apuc de treaba, in curand va voi scrie de la tara…

Zile fericite pentru voi si cei dragi,

leo foto curs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *