Durerea Sinceritatii

1498525

“Fericirea nu este un scop, ci un mod de viata.”

                                                                              Paul Claudel

Bine te-am regasit,

Desi vorbesc ades despre fericire, despre fericirea mea si a voastra, va fac o marturisire, nu imi plac prea mult “profesorii de fericire”, cei care isi afiseaza cu orice ocazie capacitatile de a avea o stare buna, care mereu sunt gata sa dea lectii ce nu le sunt cerute.

Dar, imi plac enorm oamenii care vorbesc bland despre fericire, despre eforturile sau despre nostalgiile lor fata de aceasta.

Stiu ca fericirea este un subiect de actualitate, stiu ca tot mai multi oameni vorbesc despre ea, apar tot mai multe articole si carti pe acest subiect dar ma intreb ne ajuta ele cu adevarat?

Oare fericirea este ceva care se poate invata?

Ieri dupa o scurta conversatie cu un prieten foarte drag am realizat cu surprindere ca in loc sa ma intorc cu mintea la lucru (un proiect foarte important) savuram placerea pe care o resimteam.

Si am realizat ca era o clipa (foarte scurta) de fericire.

Asa am inteles ca fericirea nu este o stare continua, ci o succesiune de mici stari agreabile, de portii de “mici fericiri”.

Tesatura ampla a fericirii nostre este o impletitura de clipe de buna dispozitie: un moment petrecut cu cei dragi, o plimbare intr-un loc frumos, o lectura stimulanta, o muzica emotionanta.

Scurte momente de traire constienta care transforma starea de bine in stare de fericire.

Si te intreb odata ce ai constientizat care sunt aceste mici clipe, de ce sa nu le aduci mai des in viata ta, de ce sa nu le incluzi in mod constient in rutina ta zilnica, sau de ce sa nu le chemi in viata ta atunci cand ai atat de multa nevoie de ele?

Stiu ca o poti face!

Insa mai stiu un lucru, trebuie sa acceptam ca intotdeauna exista si umbra, mai multa sau mai putina, venind cu orice lumina si doar de tine depinde sa faci soarele, tau, sa rasara dupa furtuna.

Spor in toate,

cropped-leo-foto-curs.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *