Puterea unui Zambet

1920x1080-2

“Zambetul mobilizeaza cincisprezece muschi, iar fetele triste solicita patruzeci. Odihniti-va: Zambiti!”

Bun regasit,

Se intampla frecvent sa plec de acasa dimineata devreme si fara sa vreau privesc fetele celor pe langa care trec.

Fie ca sunt tineri sau batrani, bine imbracati sau nu, barbati sau femei, toti au un numitor comun, sunt tristi.

Poate este de vina ora prea matinala, sau poate vremea, sau poate viata lipsita de sens pe care o traim.

Si ma apuca un dor nebun dupa zambetul linistit si frumos al bunicii mele, omniprezent in orice moment al zilei. Acea bunica, care in copilaria ei manca coaja de copac pentru a-si potoli foamea, care a trecut printr-un razboi rau si urat si care a gustat apoi din plin binefacerile comunismului.

Insa poate toate acestea au invatat-o sa traiasca, sa se bucure, sa aprecieze si sa planteze in mine iar mai apoi sa ude cu gingasie samanta omului care am devenit.

Si am invatat de la ea sa apreciez Puterea unui Zambet sincer si simplu. Acele zambete pe care le intalnesti uneori in cochilia unei familii, sau la un necunoscut care iti arata drumul cand te-ai ratacit, sau la medicul care te calmeaza cand iti este frica.

Iar mesajul, tacut, este, bine ai venit, facem parte din aceiasi familie de oameni.

Insa, ceea ce ma ingrozeste cu adevarat este reflexia pe care o vad uneori in parbrizul masinii, un chip trist… despre care imi dau seama ca este al meu. Si nici macar nu este o zi in care lucrurile merg prost, este o zi normala.

Si nu pot sa nu ma gandesc la lucrurile care ma fac fericit, la lucrurile pentru care sunt recunascator, la toate acele momente in care am ras pana la lacrimi, …eram tot eu insa oglinda imi arata un om fericit, plin de speranta.

Si mai stiu cat de mult imi place sa zambesc din suflet si sa ii molipsesc si pe cei din jurul meu cu zambetul meu.

Facand totusi parte din casta optimistilor, cred cu tarie ca zambetul este parte fundamentala a speciei umane, este argumentul nostru de superioritate fata de restul speciilor.

Si ca sa ma crezi aminteste-ti zambetul frumos care ne infloreste pe fata atunci cand ne amintim de icoana unui parinte plecat dintre noi. In ciuda durerii agonizante, zambetul amintirii, invinge si ne va insoti pe tot parcursul vietii.

Si ma simt ca un intelept atunci cand reusesc sa extrag dintr-o zi cenusie mici bucatele de frumos, clipe de gratie si raze mici de speranta.

Un exercitiu de traire a clipei prezente care ne poate schimba viata, care poate vindeca boli si care mai ales poate schimba viata persoanelor din jurul nostru.

Tu alegi sa crezi sau nu in puterea unui zambet!

Pe curand,

leo foto curs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *